Flutur: Un nou terminal al Aeroportului Suceava va fi construit în 15 luni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că a fost selectată firma care va realiza extinderea terminalului Aeroportului Internațional Suceava.

„A fost desemnat câștigătorul pentru terminalul aeroportului. O investiție de peste 12 milioane de lei care are termen de execuție un an și trei luni”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a menționat că a crescut numărul de pasageri de la 12.000 pe an în urmă cu zece ani la peste 350.000 de pasageri pe an.

Licitația a fost câștigată de o asociere de firme având ca lider o firmă din Cluj Napoca, au precizat surse din CJ Suceava.

Noul terminal este proiectat pentru procesarea a peste 500.000 de pasageri anual și  vor putea fi procesați 340 de călători pe oră, astfel încât să permită ca în același timp să poată fi procesate două curse externe și una internă.

Proiectul prevede o extindere a clădirii pentru terminalul pentru curse externe care va avea o suprafață de circa 1.500 de mp, dar va fi extins și actualul terminal care va fi folosit pentru curse interne. (T.B.)


Intră acum și în grupul de