Prorectorul USV Mihai Dimian la Centenarul Unirii Bucovinei: Să vorbim mai puțin și să facem mai mult, să facem mai mult pentru țară și mai puțin pentru noi


Intră acum și în grupul de

 Prorectorul USV Mihai Dimian a declarat, miercuri, în cadrul ședinței solemne a Consiliului Județean Suceava că împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România oferă prilejul de a onora memoria generației care a reușit să aducă toți românii în aceeași casă.

„USV are acum peste 1000 de studenți etnici români din Ucraina și Republica Moldova, ceea ce face ca USV să fie casa celui mai mare număr de studenți, etnici români din aceste țări, ceea ce ne face să credem că am realizat în felul nostru o unire”, a spus Dimian.

El a arătat că pentru realizarea unirii s-au unit elitele acestei regiuni, iar dacă efortul a fost al întregii națiuni, jertfa a fost făcută în special de tineri și a solicitat un moment de reculegere în memoria tinerilor care s-au jertfit pentru această țară.

Ulterior el a arătat că războaiele actuale sunt războaie de cunoștințe, de tehnologii, de informații.

„Drept urmare, trebuie să avem grijă să investim în educație, să investim în cercetare să investim în dezvoltare dacă vrem să fim ca rezultate la nivelul înaintașilor noștri”, a spus prorectorul Dimian.

El și-a exprimat bucuria că în ultimii ani USV reușit să depășească Universitatea Cernăuți la criteriile internaționale ceea ce înseamnă că USV este pe drumul cel bun.

„Privesc cu smerenie către ceea ce am reușit noi să facem și cred că mai avem mult de lucru. Să vorbim mai puțin și să facem mai mult, să facem mai mult pentru țară și mai puțin pentru noi”, a mai spus Mihai Dimian.(T.B.)


Intră acum și în grupul de