O placă omagială dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu România, ce va fi amplasată pe noua clădire a ambulatoriului SJU Suceava, a fost dezvelită miercuri


Intră acum și în grupul de

O placă omagială dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu România, ce va fi amplasată pe noua clădire a ambulatoriului SJU Suceava, aflată în prezent construcţie, a fost dezvelită miercuri, la eveniment participând conducerea unităţii spitaliceşti, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi lideri ai PNL.

.

Dezvelirea plăcii a fost realizată de directorul medical al SJU Suceava, Doina Ganea Motan, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de  primarul Sucevei, Ion Lungu, de liderii PNL Ludovic Orban, Vasile Blaga și deputatul PNL Ioan Balan, dar și de reprezentanții firmelor care realizează această investiţie.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat că noua clădire a ambulatoriului spitalului a ajuns la nivelul zero, iar placa omagială, care a fost dezvelită miercuri pe un perete artificial, va fi amplasată pe unul dintre pereţii construcţiei la finalizarea investiţiei.

La rândul său, președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că noul ambulatoriu al spitalului reprezintă una dintre cele mai mari investiții din județul Suceava, care este realizată din fondurile proprii ale SJU Suceava, din fonduri alocate de Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local Suceava și de Ministerul Sănătății, exprimându-şi speranţa ca în toamna anului viitor investiţia să fie deja finalizată.

Flutur a spus că  în urmă cu 100 de ani, preşedintele PNL de la acea vreme a avut un „rol excepţional” în înfăptuirea Unirii, de aceea se şi explică prezența liderilor liberali la evenimentele organizate, miercuri, la Suceava pentru marcarea Unirii Bucovinei cu România.

„Am vrut să le arătăm oaspeților noștri o poveste de succes, pentru că, pentru noi, Spitalul Județean de Urgență Suceava este o carte de onoare,”  a spus Flutur.

Președintele PNL Ludovic Orban a fost impresionat modul în care s-a dezvoltat şi a fost modernizat Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi a precizat că a fost invitat la Suceava să vadă „această minune”, apreciind, totodată, că nu crede că există vreun spital public în București care să arate precum cel din Suceava.

Fostul ministru Vasile Blaga a felicitat atât conducerea Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Suceava, cât şi conducerea SJU Suceava, personalul unităţii pentru eforturile lor în realizarea investiţiilor solide din domeniul sănătăţii, arătând că deşi „Oradea s-a dezvoltat minunat”, spitalul sucevean “arată mai bine” decât cel din Oradea.

De menţionat este că lucrările de construcţie la Ambulatoriul SJU Suceava ar urma să fie finalizate în data de 18 septembrie 2018, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 24 de milioane de lei.

Clădirea va avea o suprafaţă totală de 4000 de metri pătraţi şi va fi structurată pe 6 niveluri.

În Ambulatoriul SJU Suceava vor funcţiona la demisol cabinetele de Medicină fizică și recuperare și de Reumatologie,  la parterul clădirii vor fi amenajate cabinetele de Pediatrie și de Ortopedie, la etajul I vor funcţiona cabinetele medicale de  Chirurgie plastică, Chirurgie generală, Chirurgie vasculară și ORL, la etajul II vor fi cabinetele de Gastroenterologie, Cardiologie, Electroencefalografie și Neurologie, la etajul III vor fi cabinetele de Urologie, Obstetrică- Ginecologie, Nefrologie și Oftalmologie, iar la etajul IV cele de  Medicină internă, Endocrinologie și Hematologie.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de