Bustul lui Iancu Flondor a fost amplasat pe Aleea Unioniștilor din Alba Iulia și urmează să fie inaugurat în prezența oficialităților


Intră acum și în grupul de

Bustul lui Iancu Flondor a fost  amplasat pe Aleea Unioniștilor din Alba Iulia și urmează să fie inaugurat, vineri la prânz, în prezența oficialităților prezente la Alba Iulia cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că bustul unionistului  Iancu Flondor, care este realizat de sculptorul Virgil Scripcariu, va fi inaugurat în prezența oficialităților, în sunetele buciumelor bucovinenilor, dar și a sucevenilor care se află în Alba Iulia pentru a participa la ceremoniile organizate cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Gheorghe Flutur consideră că bustul lui Iancu Flondor trebuia să fie de mult timp amplasat pe Aleea Unioniștilor.

„E locul unde trebuia să fie de mult acest bust”, a spus președintele Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a anunțat că vineri seara va fi vernisată în Sala Unirii din Alba Iulia expoziția itinerantă a Muzeului Bucovinei și Muzeului Național de Istorie al României,  „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”, ce conține aproximativ 300 de piese prin care sunt evidențiate fragmente din strălucirea Moldovei ștefaniene, mărturii peste timp a celor 47 de ani de domnie a marelui voievod.

Prezentarea acestei expoziții la Alba Iulia, cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri,  este cel mai important lucru ce poate fi făcut din punct de vedere expozițional privind pe Ștefan cel Mare, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că mesajul bucovinenilor este de unire în jurul simbolurilor naționale. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de