IPS Pimen Suceveanul la manifestările de Ziua României: Nimic nu este mai sfânt decât să-ți aperi pământul și moștenirea lăsată de înaintași și strădania pentru a ne păstra în dragoste, în unire


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a afirmat, sâmbătă, după ce a oficiat slujba prin care s-au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român unit de 100 de ani într-o singură țară românească și creștină că nimic nu este mai sfânt decât să îți aperi pământul și moștenirea lăsată de înaintași.

IPS Pimen Suceveanul a spus că se împlinesc 100 de ani de la întregirea hotarelor istorice a României, de la unirea românilor într-un singur popor, într-o singură voință, într-o singură credință, într-o singură dragoste de țară.

„Acest fapt, al unirii, a întregirii hotarelor a avut ca temelie dorința permanentă și conștiința unității de neam, de țară. Nimic din ceea ce este bun și sfânt nu se face fără un efort, fără virtuți, virtuți patriotice, virtuți românești, virtuți creștinești”, a spus IPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a amintit că Sfântul Voievod Ștefan cel Mare înainte de lupte începea cu rugăciune și post, iar pe steag avea chipul Sfântului Gheorghe și purta cu el permanent Psaltirea, Sf. Cruce și Sfintele Icoane ale Maicii Domnului, Mântuitorului și a Sf. Ioan Botezătorul.

„Pe stema țării noastre, a României Mari, în pliscul vulturului este sfânta cruce și pe stemă cuvintele „Nimic fără Dumnezeu”. Așa am rezistat. Așa s-a realizat această unitate”, a mai spus IPS Pimen.

Ierarhul BOR a spus că important este să existe conștiința de neam, de istoria neamului.

„Suntem datori, mai ales în școli, ca istoria să se predea cu conținutul pe care l-a avut până nu demult pentru că omul se formează încă din momentul zămislirii și vine școala și pune temelia solidă: dragostea de muncă, dragostea de țară, dragostea aproapelui, dragostea de tot ce e mai sfânt pe acest pământ. Nimic nu este mai sfânt decât să-ți aperi pământul și moștenirea lăsată de înaintași și strădania pentru a ne păstra în dragoste, în unire. Munca și cinstea sunt pietre de temelie pentru progresul atât duhovnicesc cât și pentru cel economic”, a spus IPS Pimen.

Numeroși suceveni au asistat, sâmbătă, la parada militară organizată în zona Palatului Administrativ din municipiul  Suceava, între participanți fiind prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, centrale și parlamentari. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de