Fotbal : Cupa României, o competiție la mare preț printre componentele Ligilor a IV-a și a V-a


Intră acum și în grupul de

Cupa României este probabil cea mai populară competiție fotbalistică care se desfășoară în România. La startul acesteia pot participa chiar și echipe de amatori care evoluează sub patronajul unei asociații sportive. Totuși, primele formații care intră serios în competiție sunt cele de Liga a V-a și a IV-a.

În 2008, la fel ca în fiecare an, faza județeană a Cupei României este organizată de AJF Suceava, câștigătoarea acestei prime părți a competiției putând ajunge să joace cu formații din eșaloanele valorice superioare. O dovadă a potențialului fotbalului din județul Suceava l-a reprezentat de exemplu ascensiunea echipei Bucovina Bosanci care evolua în urmă cu câțiva nai în Liga a IV-a, echipă care a reușit să aducă pe terenul din localitate componenta Ligii a II-a de atunci, Minerul Baia Mare.

AJF Suceava a combinat partidele din primele faze ale Cupei României pe criterii geografice și pe criterii valorice. Formațiile nou înscrise în campionat au fost fixate ca echipe gazdă, Vânătorul Dorna Candreni, Fulgerul Ciprian Porumbescu, Avântul Baia sau Progresul Ilișești.

Pentru faza a II-a a Cupei României ediția 2008 – 2009 s-au calificat Unirea Horodnic, Carpați Gălănești, Constructorul Dărmănești, Locomotiva Dornești, Rapid CFR III Suceava, Avântul Volovăț, Știința Mitoc, Steaua Dumbrăveni, Recolta Fântânele, Voința Stroiești, Progresul Salcea, Moldova Drăgușeni, Șomuzul Preutești, Forestierul Frumosu, Bradul Vama și FC Pojorâta.

În urma disputării partidelor din faza a II-a a Cupei României, fază în care în luptă au intrat și grupările de Liga a IV-a, pentru etapa următoare s-au calificat echipele: Bucovina Rădăuți, FC Marginea, Bradul Putna, Steaua Dumbrăveni, Locomotiva Dornești, Rapid CFR III Suceava, Avântul Volovăț, Florconstruct Pătrăuți, Viitorul Liteni, Voința Stroiești, Unirea Boroaia, Șomuzul Preutești, Dorna Vatra Dornei, Inter Capu Câmpului și Victoria Păltinoasa.

În faza a III-a a Cupei României s-au consemnat rezultatele:

Avântul Volovăț – Bucovina Rădăuți     0- 3

FC Marginea – Bradul Putna    5 – 0

Locomotiva Dornești – Florconstruct Pătrăuți    1 – 3

Rapid CFR III Suceava – Steaua Dumbrăveni    2 – 1

Voința Stroiești – Viitorul Liteni    0 – 1

FC Pojorâta – Dorna Vatra Dornei    0 – 4

Șomuzul Preutești – Unirea Boroaia    1 – 3

Victoria Păltinoasa – Inter Capu Câmpului    2 – 4

Faza a IV-a a Cupei României a consemnat rezultatele:

Inter Capu Câmpului – Dorna Vatra Dornei    0 – 3

FC Marginea – Bucovina Rădăuți    2 – 1

Rapid CFR III Suceava – Florconstruct Pătrăuți    2 – 1

Viitorul Liteni – Unirea Boroaia    2 – 3

Semifinalele și finala etapei județene a Cupei României la fotbal se vor juca în primăvara acestui an și vor fi stabilite prin tragere la sorți la sediul AJF Suceava, gazde urmând să fie formațiile din eșaloanele inferioare FC Marginea și Rapid CFR III Suceava.

 


Intră acum și în grupul de