Primăria Suceava a început procedurile pentru preluarea Parcului Șipote. Dacă inițial se cereau 65 de hectare, acum se vor solicita 44,5 ha, o parte din terenuri fiind proprietate privată


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că s-a publicat ordinul privind  normele metodologice pentru transferul pădurii-parc la autoritățile locale și că deja a purtat discuții cu reprezentanții Direcției Silvice Suceava.

„ Am stabilit foaia de parcurs și ceea ce trebuie să conțină dosarul”, a spus primarul.

El a arătat că cea mai importantă piesă de la dosar este Planul de situație a terenului care trebuie realizat de Primăria Suceava și că pentru aceasta va fi selectată o firmă care să realizeze documentația.

Primarul a mai declarat că în zona respectivă sunt proprietăți private, din care unele sunt definitive cu titlu de proprietate, iar pentru altele încă sunt procese în instanță și că acestea nu vor fi solicitate de municipalitate, ceea ce înseamnă că suprafeța inițială va mai scădea.

El a explicat că inițial, municipalitatea a cerut  65 de ha în zona Parcului Șipote, iar acum sunt 44,5 hectare, dar că nu toate sunt terenuri private și că o parte sunt instalații ce nu pot fi transferate.

„Terenurile proprietate sunt circa 1 la sută din suprafață. Sunt suprafețe nesemnificative”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că după ce se va întocmi planul de situați și vor fi cunoscute suprafețele exacte va fi promovat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, iar apoi tot dosarul va merge la  CJ Suceava care va iniția un proiect de Hotărâre de Guvern.

„Sunt documente la Romsilva care atestă că în zonă este vorba de teren degradat ceea ce va permite și accesarea de fonduri europene pentru reabilitare zonei degradate”, a spus primarul.

El și-a exprimat speranță că în luna ianuarie a anului viitor va putea fi emisă Hotărârea de Consiliu Local pentru ca apoi să fie emisă Hotărârea de Guvern. (T.B.)


Intră acum și în grupul de