Ion Lungu spune că trebuie găsită rapid o soluție pentru deblocarea traficului pe strada Mitropoliei. O primă măsură ar fi schimbarea sensului unic pe strada Alexandru cel Bun: Ar fi bun un sens unic alternativ, pe ore, dar la noi e greu de aplicat


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că situația traficului rutier pe strada Mitropoliei este în atenția Primăriei Suceava pentru că zona este foarte aglomerată ca urmare a traficului spre și dinspre Ipotești.

„Ar trebui, poate, să facem sensul unic invers pe strada Alexandru cel Bun. Cel puțin dimineața să mai fie o supapă de acces de la Ipotești pe Alexandru cel Bun și pe strada Tudor Vladimirescu pe la Școala Generală nr.1”, a spus primarul.

El a arătat că a văzut în alte părți  sens unic alternativ, pe ore, dar crede că în Suceava este greu de aplicat.

Primarul a sus că este o problemă traficul în zonă și că o cunoaște foarte bine.

„Culmea e că Ipotești, din Zona Metropolitană Suceava este o zonă de dezvoltare foarte accentuată.Cred că sute de oameni își fac case. Până la un punct, cei care stau în trafic aici pot să meargă foarte ușor de la Ipotești la Bosanci și să iasă la E 85. Dacă aș sta în Ipotești aș practica varianta asta. Decât să stau în trafic, mai bine merg pe acolo”, a spus primarul.

El a arătat că strada Mitropoliei e o zonă intens circulată și, ca perspectivă, nu e nicio șansă să dispară aglomerația ci, de la an la an numărul de locuitori crește în Ipotești și trebuie să fie găsite niște soluții.

„Este o zonă foarte, foarte aglomerată”, a spus primarul.

El a menționat că a discutat cu viceprimarul Lucian Harșovschi să fie rezolvată mai întâi problema cu strada Alexandru cel Bun, să fie oferită o supapă acolo ca să se intre pe Alexandru cel Bun.

„Este o problemă de urgență pentru Primărie. Am discutat și cu primarul de Ipotești să vedem ce putem face”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că au fost luate măsuri acolo fiind lărgită strada la două benzi la urcare.

„Zona este însă foarte aglomerată și se va aglomera și mai tare. Este în atenția noastră”, a spus primarul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de