Nu s-au aprobat încă autorizațiile de muncă pentru cetățenii străini


Intră acum și în grupul de

Serviciul pentru Imigrări Suceava anunță angajatorii din județ că „până în prezent nu a fost aprobat contingentul privind autorizațiile de muncă ce pot fi eliberate cetățenilor străini in anul 2009”. Șeful Serviciului pentru Imigrări Suceava, subcomisar de poliție, Aurel Savin, precizează printr-un comunicat că „conform art. 19, alin. 1 din OUG 56/ 2007 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României modificată și aprobată prin Legea 134/2008 „La propunerea Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, în concordanță cu politica privind migrația forței de muncă și luând în considerare situația pieței muncii din România, anual, prin hotărâre a Guvernului se stabilește numărul de autorizații de muncă ce pot fi eliberate străinilor”.
Acesta ține să aducă la cunoștința angajatorilor că până în prezent nu a fost aprobat contingentul privind autorizațiile de muncă ce pot fi eliberate cetățenilor străini in anul 2009.
 
Anul trecut, potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de muncă Suceava, un număr de 62 de străini lucrau legal în județul Suceava, în baza autorizațiilor de muncă eliberate. Potrivit șefului ITM Suceava, Mihai Airinei, majoritatea  au venit prin detașare de la companii din diverse state ale Uniunii Europene, fiind vorba despre 14 austrieci, 12 germani, 7 slovaci, 5 maghiari, 2 cehi și un suedez.

Din totalul străinilor, 14 provin din Republica Moldova și sunt angajați în posturi de agent de vânzări, translator sau secretară. În județ mai activau anul trecut un inginer francez și cinci muncitori turci, iar directorul firmei „ISAWI IMPEX” este egiptean.

 


Intră acum și în grupul de