Firmă suceveană amendată cu 2000 de lei pentru că a depozitat deșeurile din amenajări interioare în tomberoanele pentru deșeuri reciclabile și cele pentru deșeuri umede. Harșovschi: Sper ca astfel de exemple să fie tot mai rare, iar colectarea selectivă să fie o prioritate


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, și-a exprimat, sâmbătă, regretul că o firmă suceveană a depozitat deșeuri rezultate din amenajări construcții în tomberoanele destinate deșeurilor reciclabile și deșeurilor umede.

„Din nefericire așa înțeleg unii, în cazul de față o persoană juridică, să depoziteze deșeurile rezultate din construcții/amenajări”, a scris Harșovschi pe pagina sa de socializare.

El a menționat că a fost personal la fața locului și că promptitudinea colegilor săi de la Direcția Ecologizare și Poliția Locală a dus la identificarea societății și la sancționarea acesteia cu 2000 de lei.

„Sper ca astfel de exemple să fie tot mai rare în perioada următoare și colectarea selectivă/depozitarea conformă a deșeurilor să fie o prioritate pentru noi toți!”, a precizat viceprimarul.

El a reluat informațiile privind campania municipalității legată de colectarea selectivă a deșeurilor municipale care a intrat în vigoare de la sfârșitul lunii noiembrie.

Mai mulți suceveni au postat ulterior pe pagina viceprimarului opinii legate de această situație, unii considerând că poate că ar trebui aplicate amenzi și persoanelor fizice care nu respectă destinațiile pubelelor, mai ales că au semnalat că la puncte de colectare a deșeurilor municipale pubela destinată deșeurilor umede era umplută cu deșeuri reciclabile, sau invers, dar și că sunt zone unde cetățenii nu fac colectare selectivă și pun la un loc deșeurile pe care apoi le depozitează în tomberoane.

Viceprimarul a răspuns unor dintre internauți explicând că este implicat personal în campania de colectare selectivă a deșeurilor.

El a subliniat că firmele de amenajări interioare știu foarte bine legislația în domeniu și că nu pot depozita astfel de deșeuri decât în locurile stabilite de municipalitate.(T.B.)


Intră acum și în grupul de