Transporturi ilegale de lemn de foc depistate de polițiștii din Marginea. Lemnul de foc a fost confiscat, iar șoferii amendați


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Marginea au depistat, sâmbătă, două transporturi ilegale de lemn de foc.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, la ora 10.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care  transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că materialului lemnos transportat nu corespundea cu cel din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta în plus cantitatea de 1,90 m.c. lemn de foc de esență fag, față de cea din documente.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 262 lei, fără T.V.A., a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot sâmbătă, ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul a mai efectuat un transport de material lemnos, cu același aviz de însoțire, ce a fost verificat de polițiști în jurul orei  14.50 și pe care, agentul constatator a aplicat viza de control.

Astfel, având în vedere faptul că, materialul lemnos identificat în autoutilitară nu corespundea cu cel consemnat în documente și existând suspiciuni cu privire la faptul că, bărbatul de 56 de ani a efectuat transport de material lemnos, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, în autoutilitară se află cantitatea de 2,6 m.c. lemn de foc din specia fag și nu 3,30 m.c. lemn de foc din speciile molid și fag, conform actelor prezentate pentru control.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 358 lei, fără T.V.A., a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.(N.B.)


Intră acum și în grupul de