Fotbal : Dan Petrescu: “Nimeni nu vrea ca Mara sa plece”


Intră acum și în grupul de

Dan Petrescu spune ca, daca ar depinde numai de el, nu ar renunta la Bogdan Mara, dar ca situatia financiara a clubului care a terminat turul Ligii I pe locul 2 nu mai permite tinerea în lot a jucatorilor cu salarii mari. Acesta este convins ca atacantul nu ar accepta o eventuala diminuare a salariului si ca ar regreta o eventuala plecare a acestuia. De asemenea, tehnicianul Unirii Urziceni spune ca ialomitenii vor resimti din plin plecarile din aceasta iarna.

Antrenorul Unirii Urziceni spune ca nu poate face nimic ca sa-l poata tina la echipa pe Bogdan Mara, si ca daca ar fi depins de el, mijlocasul nu ar fi parasit niciodata gruparea ialomiteana.

“Deocamdata, Mara este în lotul care va pleca în cantonamentul din Spania. Explicatia pentru aceasta decizie este simpla si este una de ordin financiar. Nimeni nu vrea ca el sa plece, asa cum nimeni de la Steaua nu a vrut sa plece Radoi. Aceasta decizie nu a depins de mine. Daca îi dadeam eu salariul la Urziceni, îl plateam în continuare si ramânea. Nu cred ca va accepta o reducere salariala, asa cum niciun jucator nu ar accepta. Mi-ar parea rau sa plece, este unul dintre jucatori pe care i-am adus la echipa si pe care am construit actuala Unirea Urziceni”, a declarat Petrescu, citat de Gazeta Sporturilor.

Pe de alta parte, jucatorul Unirii declara ca nu doreste sa paraseasca echipa ialomiteana si nu întelege decizia conducerii de a renunta la serviciile sale, deoarece contractul sau nu este unul exagerat pentru Liga I.

“Nu îmi doresc sa plec de la Urziceni. Am fost anuntat sa-mi caut echipa, însa nu stiu din ce motiv. Salariul meu nu este atât de mare cum se vorbeste, iar suma de 300.000 de euro pe an, asa cum se zvoneste, nu este reala. Regret aceasta decizie a conducerii, pentru ca am si eu un merit pentru locul unde a ajuns echipa”, a spus Bogdan Mara. “Îmi doream sa ramân pâna în vara si speram macar sa câstigam un trofeu, pentru ca aveam un culoar bun. Antrenorul spune ca ma doreste în continuare si nu gasesc nicio explicatie pentru aceasta decizie. Am fost anuntat ca pot pleca liber de contract, iar în conditiile în care nu o sa-mi gasesc echipa, voi ramâne”, a spus Mara, care a completat ca are oferte de transfer din Rusia, Ucraina, Grecia, Austria si Serie B din Italia.

Patronul echipei din Urziceni, Dumitru Bucsaru, se pare ca are probleme financiare si, desi s-a implicat putin pâna acum la echipa, anuntul afecteaza mult returul campionatului. El i-a nominalizat pe cei pe care nu mai doreste sa-i plateasca. Cu toate încercarile lui Dan Petrescu si ale lui Mihai Stoica de a-l convinge pe patron sa nu renunte la jucatori, Mara, Burns si alti patru ialomiteni au fost anuntati de conducere ca trebuie sa-si caute alte echipe. Victime ale economisirii pe care încearca s-o realizeze Bucsaru în 2009 au mai cazut Aldea, Crisan, Neagoe si Zakula.

Eventualele plecari ale celor sase jucatori l-ar scuti pe patron de plata a circa 500.000 de euro pe an.


Intră acum și în grupul de