Cupa „Nord Arena” la skandenberg, un succes


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a gazduit la finele saptamânii o deosebit de interesanta competitie de skandenberg, prima de acest gen din aceasta zona a tarii. Cupa „Nord Arena” a fost organizata de clubul sportiv cu acelasi nume si Asociatia Româna de Skandenberg „Brat de fier”, împreuna cu Directia pentru Sport Suceava si l-a avut ca invitat special pe Ion Oncescu, cel mai bun sportiv din România si din lume, cvadruplu campion mondial, atât la bratul drept, cât si cel stâng.

La concursul de skandenberg s-au prezentat un numar de 58 de concurenti, din sase judete din zona Moldovei, Bacau, Neamt, Botosani, Iasi, Vaslui si Suceava care s-au întrecut dupa un sistem de competitie în care un sportiv era eliminat daca suferea doua înfrângeri. Dupa prima parte a turneului în faza finala au ramas la fiecare categorie, juniori, seniori sub 85 de kilograme, seniori peste 85 de kilograme si feminin, doar câte opt sportivi, la feminin doar trei reprezentante ale sexului frumos având curajul de a se înscrie în competitie.

Incinta Stop Cafe din cadrul Iulius Mall s-a dovedit a fi neîncapatoare pentru cei care s-au înghesuit sa asiste la o competitie inedita, cea de skandenberg, prima competitie de acest gen desfasurata la Suceava. Beneficiind de o organizare buna, care a avut si arbitraj de calitate, prezentare ca la competitiile de anvergura si s-a desfasurat pe fondul sonor plin de energie al formatiei AC/DC, concursul a debutat cu întrecerea juniorilor.

La capatul unor dispute deosebit de aprige, la juniori, cel mai tare s-a dovedit a fi Sorin Nicolaica din Radauti, pe locurile doi si trei situându-se în ordine Daniel Lavric din Costisa comuna Fratautii Noi si Ionut Mironiuc din Frasin. Ultimul sportiv a fost favoritul spectatorilor, în pofida faptului ca era mult mai mic ca înaltime decât majoritatea adversarilor sai a dovedit ca are un brat de fier.

Spectacolul prilejuit de Cupa „Nord Arena” la skandenberg a crescut în intensitate odata cu aparitia la masa de competitie a seniorilor. Categoria sub 85 de kilograme a fost dominata de capitanul echipei de skandenberg a clubului Nord Arena, Andrei Chiprianov, tehnica si forta lui fiind superioare adversarilor sai. Pe locurile II si III la aceasta categorie s-au situat Petrica Suruba din Costisa comuna Fratautii Noi si Gheorghe Voicu din Frasin.

Întrecerea feminina a fost una mai scurta, având în vedere faptul ca în concurs s-au înscris doar trei competitoare, însa a fost mult gustata de publicul care se încalzise si a început sa faca galerie pentru sportivii favoriti. Câstigatoarea competitiei feminine de skandenberg a fost Ileana Boicu din Frasin, pe pozitiile II si III ale clasamentului final situându-se Andreea Ghiuta din Ilisesti si Irina Pâslariu din Radauti.

Când au debutat sferturile de finala ale turneului de skandenberg ale categoriei seniori peste 85 de kilograme, în incinta Stop Cafe gazda evenimentului, cantitatea de adrenalina si tensiunea ajunsesera la cote maxime. Punctul culminant al acestor meciuri deosebit de spectaculoase l-a reprezentat întâlnirea dintre Adrian Pîslariu din Radauti si Radu Nicolae Cristian  din Piatra Neamt. Nici calmul deosebit al arbitrului international al arbitrului Dragos Corcoveanu, nici cele trei cartonase ale sale, alb pentru avertisment, galben pentru o prima penalitate si rosu pentru eliminare nu au reusit sa faca în asa fel încât spiritele sa nu se încinga. Micul incident iscat de reluarea de mai multe ori a meciului dintre Pîslariu si Radu Nicolae a fost aplanat imediat cu contributia decisiva a spectatorilor suceveni care au demonstrat ca au real spirit de fair-play.

În final Adrian Pîslariu a fost desemnat învingator, dar si sportivul Radu Cristian Nicolae merita toate felicitarile pentru atitudinea sa deosebita. Pe locul III la categoria seniori s-a situat George Ovidiu Iacob din Piatra Neamt. Toti sportivii care au urcat pe podiumul de premiere au primit premii în diplome, cupe si bani din partea organizatorilor si a sponsorilor competitiei.

„Supermeciul” care urma sa desemneze cel mai bun luptator de skandenberg din cadrul Cupei „Nor Arena” a fost unul destul de scurt, Adrian Chiprianov, mult mai odihnit decât adversarul sau Adrian Pîslariu, învingându-l pe acesta dupa doua eforturi splendide.

Mult asteptatele demonstratii ale cvadruplului campion mondial de skandenberg Ion Oncescu, desi au venit un pic cam târziu, au fost mult gustate de publicul prezent în incinta Stop Cafe. Campionul român a aratat de ce este capabil, tehnica sa si superioritatea de gândire în astfel de întreceri fiind mult peste cele ale competitorilor sai.


Intră acum și în grupul de