Cristian Irimie își începe mandatul cu amânări


Intră acum și în grupul de

       Proaspatul secretar de stat în cadrul Ministerului Sanatatii, Cristian Irimie, membru al PD-L Suceava, a anuntat la finele saptamânii trecute ca ministerul unde va lucra a decis sa blocheze programul de constructie a unor noi spitale regionale si de urgenta, printre ele numarându-se si cel de la Suceava. La prima conferinta de presa dupa ce a pierdut lupta pentru un mandat de deputat dar a câstigat fotoliul de secretar de stat, Irimie spus ca noua conducere a ministerului a luat aceasta decizie pe motiv ca unele dintre spitalele programate a se construi nu ar fi oportune, sau pentru ca locatiile în care urmeaza a fi realizate aceste spitale nu ar fi cele mai potrivite. Democrat-liberalul sucevean a tinut sa mentioneze faptul ca programul nu a fost anulat, ci doar stopat.

„Nu am contribuit eu la luarea acestei decizii. Masura asta a fost luata înainte de a ajunge eu la Ministerul Sanatatii. Programul nu este anulat, ci este stopat la aceasta data pentru ca trebuie sa vedem, în conditiile actuale de criza, daca este util sa facem spitale noi sau ar fi mult mai util sa reabilitam structuri existente si sa le aducem la standardele necesare. S-a stopat acest program pentru ca sunt foarte multi bani, care în foarte multe cazuri nu se justifica. Si nu se întâmpla numai în Suceava, ci si în celelalte judete”, a încercat Cristian Irimie sa scuze decizia sefilor sai de la Bucuresti. Irimie a mai spus printre altele ca în momentul de fata trebuie luata în calcul si variabila denumita cadre medicale noi, variabila a carei solutie nu o poate indica nimeni în momentul de fata.

„Si atunci facem o cladire ca sa o mobilam eventual si sa ne laudam ca am facut un muzeu? Asta e o problema care trebuie foarte bine analizata. Trebuie sa stim de unde luam personal, pe cine luam si unde îl ducem. E usor sa faci o cladire”, a mai spus Irimie.


Intră acum și în grupul de