Zece ambulanţe noi de tip B vor intra în dotarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, iar alte trei autospeciale tip B, 4×4, vor intra in dotarea ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, medicul Alexandrul Lăzăreanu, a declarat, pentru NewsBucovina, că în cursul zilei de vineri vor fi preluate 9 ambulanţe noi de tip B, 4×2, iar luni va mai fi preluată şi o ambulanţă tip B, 4×4.

Lăzăreanu a spus că după preluarea celor 10 ambulanţe, urmează ca acestea să fie înmatriculate şi să fie încheiate asigurări auto.

El a precizat că a solicitat directorului tehnic al SAJ Suceava să realizeze un raport privind vechimea şi kilometrajul fiecărei ambulanţe din parcul auto al instituţiei, inclusiv al celor din substanţiile din judeţ, iar o decizie privind distribuirea noilor ambulanţe se va face în şedinţa Comitetului Director al SAJ, urmând să fie înlocuite, cu prioritate, ambulanţele cu cei mai mulţi kilometri parcurşi şi cu vechimea cea mai mare.

Medicul sucevean a subliniat că noile ambulanţe erau foarte aşteptate, mai ales că parcul auto al SAJ este învechit, multe dintre autospecialele de tip A având norma de casare depăşită, iar plata cheltuielilor pentru repetatele reparaţii grevează bugetul instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că instituţiei îi vor fi repartizate trei autospeciale 4×4 tip B, iar acestea vor intra în dotarea Staţiei SMURD Suceava şi a punctelor de lucru SMURD din Dolhasca şi Vicovu de Sus, criteriul repartiţiei având la bază numărul cel mai mare de intervenţii.

De menţionat este că ambulanţele au fost achiziţionate prin Programul operaţional Regional 2014-2020 Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, potrivit DSU.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de