Proiectul Primăriei Suceava pentru autobuzele electrice va fi depus vineri la ADR Nord Est în vederea finanțării. În Suceava vor circula de anul viitor 55 de autobuze electrice


Intră acum și în grupul de

Proiectul Primăriei Suceava pentru dotarea TPL cu autobuze electrice va fi depus, vineri, la Agenția de Dezvoltare Nord Est în vederea obținerii finanțării de 36 de milioane de euro, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a spus că prin acest proiect vor fi achiziționate 25 de autobuze mari cu lungimea de 12 metri, dar și alte 10 autobuze mai mici. Totodată, în cadrul aceluiași program, prin parteneriat cu MDRAP, municipiul Suceava va mai beneficia de alte 15 autobuze mari, iar alte cinci autobuze mici, achiziționate cu fonduri elvețiene, urmează să fie livrate în primul trimestru al anului viitor.

„La anul vom avea cele 55 de autobuze în curtea TPL și se schimbă datele problemei în ceea ce privește transportul în comun în municipiul Suceava”, a declarat Ion Lungu.

El a mai spus că la capătul străzii cpt. Grigore Andrei se amenajează autobaza pentru divizia electrică a TPL și va fi asfaltată strada Vasile Pârvan.

Totodată, proiectul mai prevede reamenajarea unui număr de 54 de stații de autobuz cu sisteme de e-ticketing, cu camere de luat vederi, dar va fi modernizat și centrul de supraveghere și monitorizare video din Primăria Suceava.

„Voi avea acum curajul să fac apel ca oamenii să circule cu transportul public local atât timp cât vom avea un transport public civilizat, modernizat, cu aer condiționat, care să vină la timp, cu informații corecte”, a spus Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de