Primăria Suceava introduce în teste primul autobuz electric în municipiu. Harșovschi: Scopul testelor este familiarizarea personalului TPL cu noua tehnologie. Din aprilie cinci astfel de autobuze vor intra în circulație


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Suceava va începe de vineri testarea unui un autobuz electric de capacitate mică, Karsan, modelul Jest Electric, ce este construit cu motorizare și acumulatori marca BMW, a anunțat, joi, viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a precizat că acesta va circula timp de minim două săptămâni pe toate liniile din municipiul Suceava.

„Scopul testelor este familiarizarea personalului S.C. TPL S.A. cu noua tehnologie, evaluarea performanțelor produsului în condițiile concrete ale fiecărui traseu și formularea de solicitări de personalizare a autobuzelor ce vor fi livrate, conform contractului nr. 36372/31.10.2018, încheiat cu municipiul Suceava. Din aprilie 2019, 5 astfel de mini-autobuze vor fi utilizate în Suceava”, a explicat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a menționat că cele cinci autobuze electrice de capacitate mică costă 4,7 milioane de lei fără TVA și sunt achiziționate din fonduri elvețiene, contribuția municipiului fiind de doar 15%.

Tot vineri Primăria Suceava va depune la ADR Nord Est documentația pentru obținerea finanțării europene pentru proiectul prin care vor fi achiziționate 25 de autobuze electrice mari și 10 autobuze electrice mici, urmând ca alte 15 autobuzele electrice mari să intre în dotarea TPL Suceava print-un proiect cu finanțare europeană în care Primăria Suceava este partener cu MDRAP.(T.B.)


Intră acum și în grupul de