Dezveliri de plăci comemorative, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni


Intră acum și în grupul de

În continuarea manifestărilor dedicate Centenarului „Marii Uniri”, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a găzduit vineri, 14 decembrie a.c., un eveniment important cu o mare valoare istorică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi, sergent-major Vlădeanu Mădălina, evenimentul a constat în dezvelirea unor plăci comemorative, prima în amintirea căpitanului Paul Berge, ofițer din cadrul Misiunii Franceze, conduse de generalul Henri Mathias Berthelot pentru refascerea armatei române, căzut eroic la datorie în bătălia de la Dealul Muncel (1917), în fruntea eroilor Regimentului 16 Dorobanți din Fălticeni. De asemenea, a doua placă a fost dezvelită în amintirea gloriosului Regiment 16 Dorobanți care a avut părinte spiritual pe „Mareșal Josef Pilsudski” din Fălticeni.

 

„Suntem în fața finalizării proiectului școlii nostre, aprobat și finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, intitulat „Eroii nu mor niciodată”. Prezența numeroasă de astăzi a demonstrat că într-adevăr comunitatea locală din care, cu mândrie face parte și școala noastră, nu și-a uitat eroii. Sub imperiul acestor evenimente, am invitat să ne fie alături distinși oaspeți”, a arătat Vlădeanu.

Activitatea s-a deschis cu Intonarea Imnului Național, după care a urmat prezentarea distinșilor invitați. În continuare au susţinut alocuțiuni din partea Instituţiei Prefectului judeţului Suceava – doamna Mirela – Elena Adomnicăi, din partea Primăriei mun. Fălticeni domnul primar prof. Cătălin Coman, domnul profesor dr. Daniel Hrenciuc și din partea școlii, comandantul Ionel Postelnicu.

După alocuțiunile invitaților, comandantul școlii a avut plăcerea ca în semn de recunoștință pentru susținerea și dezvoltarea învățământului militar fălticenean, să înmâneze plachete și diplome aniversare invitaților care au fost prezenți.

Manifestările au continuat cu susținerea unui recital de cântece patriotice susținut de corul școlii noastre „Glasul Bucovinei”, condus de Preotul Militar Iconom Stravrofor Cătălin Simion.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție temporară cu obiecte și articole militare din primul Război Mondial descoperite în Suceava de către membrii Asociaţiei Prospectorii Istoriei, filiala Suceava şi cu o expoziţie de artă plastică a maiorului Tiberiu Vlădeanu.(M.T.)


Intră acum și în grupul de