Primarul Ion Lungu despre nearealizările din 2018: Asfaltări mai puține din cauza lipsei forței de muncă, întârzierea lucrărilor de utilități din cartierul Europa și nefinalizarea transferului Parcului Șipote la Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, la bilanțul pentru anul 2018, că poate vorbi și de nerealizări în acest an, generate în special de lipsa forței de muncă.

Astfel, primarul a spus că sunt întârzieri la reparații străzi din cauza lipsei forței de muncă și că este pentru prima dată de când e primar când nu sunt cheltuiți 5 milioane de lei pentru aceste lucrări.

Ion Lungu a arătat că în acest an s-a lucrat cu una-două formații în condițiile în care în anii trecuți se lucra cu 12 formații și consideră că problema forței de muncă este o problemă foarte gravă care va avea influență și în perioada următoare.

În ceea ce privește întârzierile la lucrările din cartierul Europa, el a spus că la energie electrică au început să lucreze după ce în vară firma a adus stâlpi care nu se puteau folosi în proiect, iar la apă și canalizare proiectul este întârziat din cauză că programul cu finanțare europeană POIM este întârziat și a menționat că dacă situația nu se reglementează, lucrările vor fi finanțate de la bugetul local.

Totodată, primarul Ion Lungu a spus că o altă nerealizare este nefinalizarea transferului Parcului Șipote și Păduricii Zamca la municipalitate și crede că în luna ianuarie va fi emisă Hotărârea de Consiliu Local în vederea elaborării proiectului de Hotărâre de Guvern.

El a dat asigurări că echipele din Primăria Suceava și Direcția Silvică Suceava lucrează pentru finalizarea documentațiilor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de