Nechifor salută venirea Blue Air din luna martie pe Aeroportul Suceava și menționează că Madrid, Barcelona, Bruxelles și Paris ar putea fi noile destinații: Dacă cei de la Consiliul Județean fac și Terminalul 2, va fi perfect


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, deputat Pro România, a salutat, joi, venirea pe Aeroportul Suceava, din luna martie, a companiei aeriene Blue Air.

Nechifor se întreabă dacă rămân destinațiile pe care le-am luat în calcul cu Blue Air în anul 2015, pentru zborurile externe de pe aeroportul Suceava.

El arată într-o postare pe pagina sa de socializare că ar fi vorba de Madrid și Barcelona, Bruxelles, Paris, în primul rând, dar și de aeroporturi din Germania și Italia, chiar dacă, între timp, Roma – Ciampino, Milano – Bergamo, Bologna, deja sunt operate de Wizz Air.

„Despre Italia, e posibil și sper să ia în calcul Torino, acolo unde Tarom a deschis piața și s-a retras, aproape inexplicabil, chiar dacă explicațiile sunt și la Consiliul Județean”, a adăugat Nechifor.

Potrivit acestuia, este un lucru bun că vine din martie anul viitor Blue Air pe Suceava, alături de Tarom și Wizz Air, menționând că la discuțiile din 2015, conducerea companiei românești a transmis, cu un pic de superioritate, că vor opera de pe aeroportul sucevean abia atunci când vor avea comenzi în lucru pentru noile avioane Boeing 737 MAX 8.

„Am luat atunci poziția lor ca fiind un pic cam arogantă, odată pentru faptul că previziunile lor despre evoluția Aeroportului Suceava erau prea pesimiste, drept dovadă că Wizz Air a făcut și face business bun la noi, și bine am făcut că am semnat în aprilie 2016 în calitate de președinte parteneriatul cu ei. Dar, în al doilea rând, pentru faptul că, la acel moment, flota lor era a doua în Europa ca „bătrânețe”, vârsta medie a avioanelor lor fiind de 20,5 ani și cred că și în prezent lucrurile nu s-au schimbat în bine, pentru simplul motiv că cele 12 aeronave Boeing 737 MAX 8 sunt încă în stadiul de construcție, iar preluarea Air Moldova nu a însemnat decât tot o flotă destul de învechită”, a explicat fostul președinte al CJ Suceava.

El a transmis un bun venit Blue Air pe Aeroportul din Suceava.

„Dacă mai fac și Terminalul 2,cei de la Consiliul Județean, va fi perfect”, a adăugat Nechifor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că din luna martie vor fi deschise noi curse de avion de pe Aeroportul Suceava spre capitale europene fără să precizeze destinațiile și compania aeriană care le va opera.

Flutur a spus că a dat ordinul de începere a lucrărilor la Terminalul 2 al Aeroportului Suceava ceea ce va permite dublarea traficului.

În acest an, traficul pe Aeroportul Suceava va atinge 350.000 de pasageri, fiind al doilea an consecutiv când se depășește numărul de 250.000 de pasageri, ceea ce a determinat CJ Suceava să decidă, joi, în ședință, încetarea finanțării aeroportului sucevean care va trebui să se mențină în piață prin fonduri proprii.(T.B.)


Intră acum și în grupul de