Cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă în zona de munte a județului Suceava. În a doua parte a nopții de duminică spre luni în zona joasă de relief sunt așteptate ploi favorizând topirea stratului de zăpadă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă.

Potrivit ANM, avertizarea cod galben este valabilă, luni, 24 decembrie, între orele 02:00 – 21:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

ANM a actualizat și informarea meteo valabilă în perioada 23 decembrie, ora 14:00 – 25 decembrie, ora 06:00.

Astfel, în intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h.

Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

      Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10…15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

      În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș. (N.B.)


Intră acum și în grupul de