Sucevean care traversa strada pe o trecere de pietoni semaforizată, lovit de un autoturism al cărui șofer nu a respectat culoarea roșie a semaforului

Un bărbat de 63 de ani din municipiul Suceava care a traversat, duminică, o trecere pentru pietoni semaforizată, pe culoarea verde a semaforului a fost lovit de un autoturism al cărui șofer nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, duminică, în timp ce conducea autoturismul pe str. Universității din municipiul Suceava, ajuns la intersecția semaforizată cu B-dul 1 Mai, un bărbat de 68 de ani, din comuna Drăgoiești, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, ocazie cu care, a surprins și accidentat pe un localnic de 63 de ani, angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni, pe trecerea de pietoni semnalizată și marcată corespunzător.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi participați la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural, precizează Poliția Suceava.(N.B.)