Un bărbat care încărca într-o mașină mii de pachete cu țigări din Duty-Free în parcarea unui supermarket din Rădăuți, surprins de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Țigări de contrabandă de aproape 200.000 de lei au fost depistate în ultimele zile de polițiștii de frontieră suceveni.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Pororch-Serițan, în cursul zilei de sâmbătă, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în parcarea unui supermarket de pe raza municipiului Rădăuți, o persoană în timp ce încărca într-un autoturism marca Audi A4, mai multe sacoșe voluminoase cu inscripția Duty-Free.

Bărbatul a fost legitimat, iar după efectuarea unui control asupra autoturismului s-a constatat că în sacoșe se află țigări.

Persoana în cauză, identificată ca fiind cetățeanul român Vasile C., în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, nu a putut prezenta documente de proveniență asupra mărfii, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii sacoșelor a rezultat cantitatea de 2.098 pachete țigări, în valoare de aproximativ 24.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări, precum și autoturismul în valoare de 6.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, respectiv pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Poroch Serițan a menționat că și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu du Sus au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.990 pachete, în valoare de 163.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, a precizat sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de