Hala de lactate din piaţa mică nu va fi transformată în pescărie


Intră acum și în grupul de

Hala de lactate din piaţa mică a municipiului reşedinţă de judeţ a fost ternul de „luptă”, vineri dimineaţă, între producătorii de lapte şi administraţia pieţei. Motivul: producătorii au aflat că Primăria ar intenţiona să transforme unul dintre spaţiile destinate comerţului cu lapte şi produse din lapte în pescărie. Lăptăresele s-au temut că nu vor mai avea unde să-şi vândă marfa, după ce au achitat o serie de taxe pentru autorizare, care sunt destul de piperate. Producătorii de lactate recunosc faptul că nimeni nu le-a cerut în mod oficial să părăsească zona, însă au fost informaţi de lucrători ai Administraţiei Pieţelor că vor trebui să-şi restrângă activitatea, doar într-una dintre cele două hale de lactate, care are circa 20 de metri pătraţi. “Noi suntem mulţumite cu ceea ce avem acum în piaţa mică. Chiar dacă ne chinuim, mai ales vara, să prindem loc la mese, să ne vindem caşul, să ne lase aşa cum suntem. Unde încap 30 de producători de lactate într-o singură hală şi aceea de nici 20 de metri pătraţi? Ar fi dureros să ne ia hala să facă pescărie. Suntem foarte multe femei din Sf. Ilie, Poieni Solca, Zahareşti, Milişăuţi, Moara, Stroieşti, Şcheia, Mihovenii, care batem drumul la piaţă. Dacă se închide una dintre hale nu vom mai avea spaţiu unde să ne vindem marfa. Suntem producători nu bişniţari. Ne cer atâtea acte şi bani, pe care trebuie să-i dăm acum pe timp de iarnă. Ce vom face? Unde să punem marfa? Nu vom avea loc într-o singură hală”, a explicat Maria Dubatufca, vânzătoare din Mihoveni.
Primarul Ion Lungu a declarat că Primăria nu a luat o decizie finală în acest sens. “Din informaţiile pe care le am la ora actuală, producătorii de lactate ar putea să-şi vândă marfa în cealaltă hală”, susţine el.

Speriaţi că nu vor mai avea unde să-şi vândă marfa aproximativ 20 dintre vânzătorii şi producătorii de lactate din piaţa mică, au decis, ieri după amiază, să-i ceară ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Pentru că şeful executivului judeţean era plecat la Gura Humorului, producătorii de lapte s-au înscris în audienţă pentru săptămâna viitoare. Agentul economic care şi-a exprimat intenţia de a transforma hala de lactate în pescărie a anunţat, ieri după amiază, că renunţă la investiţie. Potrivit declaraţiilor lui Gelu Greceanu, şeful Administraţiei Pieţelor, investitorul s-a speriat din pricina valurilor făcute de producătorii de lactate, în jurul acestui subiect. “Hala de lactate din piaţa mică nu va fi transformată în pescărie. Cel care a făcut solicitarea a renunţat. Chiar dacă nu renunţa, pescăria s-ar fi realizat doar dacă spaţiul putea fi autorizat în acest sens de DSVSA”, a conchis Greceanu.


Intră acum și în grupul de