Pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată, sâmbătă, la ora 10:00, în prezența ministrului Turismului


Intră acum și în grupul de

Pârtia de schi din Masivul Rarău, investiție de 15 milioane de euro, va fi inaugurată, sâmbătă, la ora 10:00, în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat pentru News Bucovina că a stabilit ca pârtia să fie inaugurată sâmbătă, 5 ianuarie, precizând că la acest eveniment va fi prezent și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Negură a precizat că aceasta este cea mai importantă investiție în domeniul turismului din Moldova.

Pârtia are o lungime de 2.850 m, este de dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, dar și 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Investiția a început în urmă cu zece ani și ar fi trebuit să fie funcțională în 2012, dar din cauza nefinanțării de la bugetul de stat proiectul a fost stopat mai mulți ani.

Lucrările  au fost reluate în septembrie 2016.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

 

 

 

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

 

 

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 kilometri, iar cel de-al doilea tronson, are o lungime de 1,4 kilometri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de