Medicul Liliana Grădinariu rămâne director executiv al DSP Suceava până în luna iulie

Medicul Liliana Grădinariu va rămâne director executiv interimar al DSP Suceava până la începutul lunii iulie 2019, a decis ministrul Sănătătății, Sorina Pintea.

Potrivit DSP Suceava, ministrul Sănătății a emis, vineri, un ordin privind exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de conducere de director executiv la Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava de către doamna Grădinariu Liliana Ioana, de la data de 07.01.2019 până la data de 06.07.2019, inclusiv.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a emis, în 14 noiembrie 2018 ordinul prin care i se deleagă Lilianei Grădinariu atribuțiile specifice postului de director executiv al DSP Suceava.

Perioada de interimat va fi asigurată până la ocuparea temporară sau definitivă a funcției prin organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018, se arată în document.

Grădinariu a precizat atunci că nu intenționează să se înscrie la concursul care va fi organizat pentru ocuparea funcției vacanțe și că a acceptat să preia funcția cu delegație pentru ca instituția să funcționeze.

 

„Colegii mei sunt competenți, fiecare știe ce are de făcut, dar procedura trebuie avizată, cineva trebuie să semneze actele. Colegii au insistat să accept delegarea atribuțiilor”, spunea atunci Liliana Grădinaru.

DSP Suceava a rămas fără conducere executivă după ce Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava, care asigura interimatul funcției de director executiv, a renunțat la această funcție pentru a prelua, de la 1 noiembrie 2018, un post de medic primar epidemiologie cu normă întreagă în Compartimentul Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile, după ce a promovat concursul organizat pentru acest post. (L.B.)