Trei persoane intoxicate cu fum, salvate de pompierii fălticeneni


Intră acum și în grupul de

Datorită exploziei unei butelii urmată de incendiu, trei persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum după ce au fost salvate de pompierii fălticeneni. Prin serviciul 112, pompierii au fost anunţaţi de acest eveniment duminică, la ora 16:29, două autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Fălticeni deplasându-se imediat spre str. Filaturii din localitate pentru a localiza şi stinge flăcările.
Ajunşi la blocul de garsoniere unde locuia F. F., pompierii au constatat că ardeau bunuri casnice din bucătărie existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, în garsonieră au fost găsite trei persoane adulte intoxicate cu monoxid de carbon. F. F., în vârstă de 54 ani, A. C., în vârstă de 58 ani şi P. C., în vârstă de 65 ani au fost evacuaţi, după care li s-a acordat primul ajutor medical şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite.

Flăcările incendiului au fost stinse la ora 16.45, însă explozia şi focul au distrus mobilierul şi materialele textile. De asemenea s-au degradat pereţii locuinţei, pagubele fiind estimate în primă fază la 1.000 lei.

În urma cercetărilor derulate la faţa locului a rezultat că explozia s-a produs din cauza scăpărilor de gaze combustibile de la sistemul de alimentare al aparatului de gătit -aragaz în timpul verificărilor, după montarea buteliei.
Pompierii au salvat cele trei persoane şi bunurile din garsonieră, în valoare de cca. 35.000 lei.


Intră acum și în grupul de