Peste 70 de pompieri mobilizați pentru a stinge un incendiu izbucnit la un azil de bătrâni din Vama. ISU Suceava a activat Planul Roșu de Intervenție


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit marți dimineața la un azil de persoane vârstnice din localitatea Vama, aproximativ 50 de bătrâni fiind evacuați. ISU Suceava a activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, arderea se manifestă doar la nivelul acoperișului, iar până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

 

„Se desfășoară acțiuni de verificare în toate încăperile pentru a nu fi persoane surprinse”, a spus Găleată.

El a arătat că cei aproximativ 50 de bătrâni se află la parterul imobilului, iar echipele de salvatori procedează la evacuarea persoanelor.

Totodată, pentru asigurarea misiunii medicale de transport și relocare a persoanelor evacuate a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISU  Suceava a menționat că la fața locului intervin 6 autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime, 9 echipaje medicale de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă și o ambulanță pentru victime multiple.

De asemenea, sunt mobilizati peste 70 de pompieri. (M.T.)


Intră acum și în grupul de