Primarul Ion Lungu renunță să aștepte finanțare de la guvern pentru acoperirea Patinoarului Artificial și anunță că proiectul va fi realizat cu bani de la bugetul local

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că vrea să realizeze în acest an acoperirea Patinoarului Artificial, menționând că a așteptat prea mult timp să obțină finanțare de la Guvern.

„Este o problemă care trenează de prea mult timp”, a spus primarul.

Ion Lungu a prezentat documente ale Ministerului Dezvoltării emise încă din anul 2016 în care era inclusă această investiție.

„Tot am fost incluși pe liste-sinteză. Suceava era pe locul cinci în țară la patinoare artificiale.Din păcate lucrurile nu au evoluat”, a spus primarul.

El a arătat că în aceste condiții, investiția va fi finanțată de la bugetul local.

„Ca atare vom moderniza patinoarul îl vom acoperi cu bani de la Primărie și vom merge mai departe doar pe proiectul de Sală Polivalentă de la Ministerul Dezvoltării”, a spus primarul.

El a spus că pentru acest proiect va fi prevăzută, inițial, suma de un milion de lei, urmând ca în urma proiectării să fie stabilită suma necesară pentru acoperirea patinoarului.

Totodată, primarul a anunțat că în 2019 va fi realizat proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă și speră ca în acest caz Guvernul să aloce fondurile necesare. (T.B.)