Conducta magistrală care alimentează cu apă potabilă cartierul Burdujeni trece prin pasajul pietonal din zona Carrefour. Ion Lungu: Pasajul este într-o stare tehnică necorespunzătoare, va fi reparat, dar nu va putea fi dat în folosință pentru circulația pietonilor


Intră acum și în grupul de

Pasajul pietonal din zona Carrefour este într-o stare tehnică necorespunzătoare, potrivit unui studiu realizat de o firmă de specialitate din Iași, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a făcut demersurile necesare în vederea punerii în aplicare a unei hotărâri de Consiliu Local inițiate de consilierii PSD privind redeschiderea pasajului pietonal ca măsură în vederea fludizării traficului rutier în zona comercială, dar a constatat că acesta nu poate fi deschis întrucât sunt mai multe impedimente.

Astfel, potrivit studiului, starea acestui pasaj este nesatisfăcătoare, având infiltrații de apă, pereții deterioriați, dar lucrul cel mai important este că în anul 2008, o magistrală de apă care asigură alimentarea cu apă potabilă a cartierului Burdujeni a fost direcționată prin acest pasaj.

„Ca atare magistrala de alimentare a cartierului Burdujeni cu apă potabilă trece prin acest pasaj subteran. Chiar dacă vom face reparațiile pasajul nu va fi funcțional pentru că este această magistrală de apă și oamenii vor trebui să meargă aplecați. Nu poate fi redat circulației decât cu condiția de mutare a magistralei care este un lucru aproape imposibil”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că acest pasaj va intra în reparații pentru că are probleme tehnice, dar nu se va putea da în folosință pentru traficul pietonal din cauza conductei de utilități care afectează gabaritul de trecere.

Lungu a spus că la vremea respectivă s-a montat această magistrală pentru că se dorea ca și cartierul Burdujeni, care era alimentat cu apă industrială, să fie alimentat cu apă din sursa Berchișești și că el a și promis în campania electorală că va realiza această aducțiune.

„Suceava este printre puținele orașe din România în care apa de la chiuvetă este potabilă”, a adăugat el, care a subliniat că s-a făcut ceva bun atunci pentru că s-a reușit ca jumătate din oraș să fie alimentat cu apă bună.

Întrebat despre firma care a blocat pasajul a spus că nu știe când a fost blocat acest pasaj și că el nu a dat autorizație pentru așa ceva.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de