Sucevenii depun la Garda de Mediu tot felul de sesizări bizare


Intră acum și în grupul de

Constantin HarasimŞeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă, că multe din sesizările făcute la instituţie, de la începutul anului nu sunt de competenţa acesteia. „Sunt mai puţine sesizările pentru fapte grave de mediu, în schimb multe sunt cele privind disconfortul creat în anumite împrejurări”, a spus Constantin Harasim.
Acesta a exemplificat cu un caz de la Rădăuţi, unde mai mulţi cetăţeni au sesizat că aerisirile din bucătăriile mai multor locatari de pe o scară de bloc dau direct în casa scării mirosurile emanate creând disconfort celorlalţi locatari. „Noi i-am direcţionat către Asociaţia de Proprietari, Direcţia de Sănătate Publică şi Primărie. În interiorul imobilelor noi nu putem interveni şi lua măsuri”, a precizat Constantin Harasim.
Un alt exemplu dat de acesta vine din Fălticeni, unde mai mulţi localnici au sesizat faptul că un medic hrăneşte mai mulţi câini comunitari, pe domeniul public, pe strada din faţa casei. „Oamenii spus că aceşti câini se adună în zonă şi sunt un pericol pentru ei şi copii. Le-am spus că trebuie să se adreseze Primăriei din localitate. Comunitatea locală poate interveni printr-o serie de măsuri în sprijinul localnicilor”, a menţionat comisarul-şef.
Cu o sesizare a venit şi un sucevean din cartierul George Enescu. Acesta s-a plâns că un panotaj mare pus pe faţada unei firme cu activitate jocuri mecanice şi casino are luminiţe intermitente care îi provoacă insomnie. „Omul se plânge că toată noaptea funcţionează aceste flash-uri, iar el nu poate dormi”, a spus Constantin Harasim.
Acesta a precizat că rezolvarea acestor sesizări ţine de Direcţia de Sănătate Publică şi Primărie.


Intră acum și în grupul de