Festivalul de teatru pentru elevi “Magic Fest”, organizat de Colegiul „Petru Rareş”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi trupa The Knockers din cadrul şcolii organizează zilele acestea prima ediţie a festivalului de teatru în limba engleză, la care participă trupe de teatru pentru elevi din Bucureşti, Botoşani, Bacău, Câmpulung Moldovenesc şi Suceava. Managerul artistic al festivalului, prof. Camelia Butnaru, a precizat că ideea iniţierii la Suceava a unui festival de teatru pentru elevi a pornit din preocuparea pentru teatru a elevilor colegiului, ştiut fiind că ei au organizat deja Drama Day, un mini-festival local, dar şi având în vedere numeroasele participări la festivaluri de gen a trupelor de la acest colegiu.
La “Magic Fest” participă circa 140 persoane în total, din care 70 de elevi de gimnaziu şi liceu, grupaţi în trupe de teatru, alese în urma unei preselecţii anterioare. Aceştia au pregătit piese originale sau adaptări după piese de teatru originale, pe tema “Totul e cinstit în dragoste, război şi teatru”, cele mai bune urmând a fi premiate cu tricouri şi cărţi.
Reprezentaţiile au loc la Sala Dom Polski, luni fiind prima zi de festival, iar joi va fi ultima, încheiată cu festivitatea de premiere, de la 16:30.
„Festivalul mai cuprinde şi ateliere de lucru – de regie, coordonat de regizorul Ovidiu Cosac, de la Teatrul din Turda, actorie – Stelian Roşian, actor la acelaşi teatru, tehnici dramatice şi improvizaţii, aceste din urmă ateliere fiind coordonate de voluntari ai Corpului Păcii Thomas Dieter şi Mary Connolly. La festival participă ca trainer special Florin Carcala, student în anul II la actorie şi în anul I la regie la Iaşi, care va ajuta elevii, să exprime ideea de magic într-o prezentare de 5 minute”, a mai spus Camelia Butnaru. Alături de aceasta, sunt implicaţi în organizarea festivalului prof. Laura Sauciuc, în calitate de manager financiar, şi foarte mulţi elevi din colegiu. Ei se preocupă şi de editarea unei reviste de festival, “Magic infestation”, care va apărea în această perioadă. Trupa de teatru în limba engleză The Knockers s-a înfiinţat în anul 2001, când a luat parte pentru prima dată la un festival naţional de teatru în limba engleză sub acest nume. Este câştigătoare a numeroase premii la festivalul Teen Play din Arad, festivalul T4T Timişoara, ID Fest Bacău.


Intră acum și în grupul de