Gheorghe Flutur, după discuții privind Centrul Medical de Radioterapie: Construcția clădirii ar urma să fie finalizată în luna iunie, iar din septembrie centrul ar trebui să fie funcțional

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că Centrul Medical de Radioterapie care se construiește la SJU Suceava ar urma să fie funcțional în luna septembrie.

El a spus că a avut, marți,  discuții și o analiză privind investiția la Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, iar la întâlnirea care a avut loc la Consiliul Judeţean Suceava a fost prezent și managerul SJU Suceava Vasile Rîmbu.

Potrivit lui Flutur, investitorul, S.C. RT Lotus Center S.R.L Cluj-Napoca, a prezentat un grafic detaliat privind realizarea lucrărilor în care se arată că în luna iunie va fi finalizată construcția clădirii, urmând ca după instalarea tuturor echipamentelor, Centrul sa fie funcțional în luna septembrie.

El a mai spus că investitorul a precizat că au fost clarificate toate problemele de finanțare și deja au început să fie aduse la Suceava o serie de echipamente medicale și de imagistică, respectiv cele  mai moderne echipamente RT și CT, din care doar CT – ul de ultimă generație costă peste 4 milioane de euro.

„Înființarea unui astfel de centru în Suceava, prin echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu”, a explicat Flutur.

Capacitatea Centrului va fi în prima etapă, la darea în funcțiune, de 700-1000 pacienți/an, fiecare pacient urmând 8 până la 24 cure pe tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi.

„Dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a doua, astfel încât să poată deservi 2000 de pacienți”, a spus președintele Flutur.

El a subliniat că preocuparea sa este ca Spitalul Judeţean Suceava să aibă cât mai repede acest centru de radioterapie.

„Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova”, a mai declarat Flutur.

El a menționat că CJ Suceava împreună cu Spitalul Judeţean de Urgență finanțează în acest an mai multe investiții deosebit de importante, cum ar fi realizarea a patru blocuri operatorii, inclusiv pentru oncologie și un ambulatoriu modern de 4000 mp, pe 6 niveluri.

Președintele Flutur a mai spus că se lucrează la documentația pentru pasajul subteran care leagă spitalul nou de spitalul vechi, dar că va începe și construcția blocului cu 30 apartamente pentru medici.

CJ Suceava intenționează să înființeze și un spital pentru copii pe lângă alte investiții pe care le are în vedere în dezvoltarea SJU Suceava.(T.B.)