Consilierii locali au aprobat majorarea cu 9,5 la sută a salariilor de bază din Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali au aprobat, vineri, într-o ședință extraordinară, majorarea cu 9,5 la sută, începând cu data de 1 ianuarie 2019, a salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Primăriei Suceava. Măsura vine după ce Guvernul a decis majorarea salariului minim brut pe economie de la 1900 de lei la 2080 de lei începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, propunerea de stabilire a salariilor de bază valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru personalul aparținând familiei ocupaționale “Administrație” este următoarea: actualizarea cuantumului brut al salariilor de bază stabilite prin H.C.L. nr.3/2018 prin înmulțirea coeficienților corespunzători salariilor de bază prevăzute de H.C.L. nr.3/15.01.2018 cu salariul minim brut pe țară garantat în plată valabil începând cu data de 01.01.201 9, aprobat prin H.G.R. nr. 937/2018, care este de 2.080 lei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că această propunere a fost prezentată și la consultarea cu reprezentanții salariaților și a fost însușită de aceștia.

De asemenea, primarul Ion Lungu a arătat că prin această majorare, care include creșterea salariului minim și indemnizația de hrană care a intrat în vigoare din luna decembrie, fondul de salarii al Primăriei crește cu circa 7 la sută.

De menționat este că stabilirea salariilor de bază individuale, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va face de ordonatorul pricipal de credite – primarul municipiului Suceava, utiliziind salariile de bază aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local, cu respectarea celorlalte prevederi  legale aplicabile în materie și va fi corespunzătoare încadrării personalului din luna decembrie 201 8 în funcție și grad – pentru funcții de conducere, respectiv în funcție grad/treaptă  și gradație pentru funcții de execuție.(M.T.)


Intră acum și în grupul de