Arestat după ce şi-a strâns concubina de gât


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost arestat după ce şi-a omorât concubina strângând-o de gât. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Hurjui, instituţia a dispus la data de 02.02.2009, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui A. ALEXANDRU, în vârstă de 57 de ani, domiciliat în comuna suceveană Panaci, pensionar, necăsătorit şi fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 21/22.12.2008, în locuinţa sa din comuna Panaci, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cu intenţie, a exercitat acte de violenţă asupra victimei Achirilei Ileana, care au condus la decesul acesteia.
„Din anul 2002, inculpatul a început să întreţină relaţii intime cu victima, iar din anul 2006, aceasta şi-a stabilit reşedinţa în locuinţa inculpatului, pe raza comunei Panaci, împreună consumând aproape zilnic cantităţi mari de băuturi alcoolice. Pe acest fond, între aceştia se iscau de foarte multe ori altercaţii verbale şi fizice destul de violente. În data de 21.12.2008, aceştia au rămas la domiciliu, unde, pe parcursul zilei au consumat aproximativ 4 litri de palincă pe care victima o primise de la rudele sale. În cursul nopţii de 21/22.12.2008 inculpatul i-a cerut victimei să meargă la magazin pentru a cumpăra o sticlă de băutură, fiind refuzat de către aceasta. Inculpatul a lovit-o pe victimă cu palma peste faţă, aceasta adresându-i insulte şi expresii triviale. Pentru a o determina să tacă, inculpatul a strâns-o de gât cu mâinile, obturându-i totodată şi căile respiratorii, actele de violenţă ducând în scurt timp la deces. Deşi a constatat că victima a încetat din viaţă, inculpatul nu a încercat în niciun mod să-i acorde ajutor, abia în jurul orelor 23:30 i-a solicitat fiicei victimei să se deplaseze la mama sa pentru a o ajuta”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Conform concluziilor medicului legist, starea avansată de ebrietate a victimei a putut contribui la accentuarea insuficienţei cardio – respiratorii acute instalată în momentul comprimării gâtului prin sugrumare.
Bărbatul a fost internat la Secţia de psihiatrie a Spitalului judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, stabilindu-se că a avut discernământul păstrat.

Potrivit Parchetului, urmărirea penală a început pe data de 23.12.2008, iar la data de 25.12.2008 a fost pusă în mişcare acţiunea penală. „Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din 16.01.2009 s-a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, iar prin Încheierea nr. 3A/16.01.2009, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului A. Alexandru pentru o perioadă de 29 de zile”, menţionează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de