Municipiul Fălticeni va investi peste 10 milioane de euro în infrastructură în 2009


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea din Fălticeni îşi propune să demareze în acest an un program important de investiţii în infrastructura locală, în valoare de peste zece milioane de euro, după ce în ultimii cinci ani s-a confruntat cu probleme legate de asigurarea resurselor financiare, având de stins datoriile acumulate.

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a arătat că în acest an va începe programul de reabilitare a reţelei stradale din municipiu, în valoare de şase milioane de euro, finanţat cu fonduri structurale, dar şi reabilitarea Muzeului „Ion Irimescu” din oraş, un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, finanţat tot din fonduri europene. El a mai spus că, alte proiecte majore care vor fi realizate împreună cu CJ Suceava sunt cel de înfiinţare a staţiei de selecţie şi transfer a deşeurilor şi reabilitarea sistemului de apă-canal-epurare a municipiului.

Totodată, în acest an va fi finalizat un bloc ANL, o sală de sport în valoare de aproximativ un milion de euro şi o nouă grădiniţă în valoare de 500.000 de euro şi va începe, cu fonduri proprii, reabilitarea pieţei agro-alimentare a municipiului. Primarul Vasile Tofan a mai precizat că vor fi realizate şi mai multe investiţii private, dintre care un magazin al reţelei Plus, care va fi inaugurat în luna mai, vor începe lucrările la alte două magazine, unul al reţelei Kaufland şi un altul al reţelei Minimax şi că în următorii doi ani se va deschide şi un magazin Lidl. El a ţinut să sublinieze că realizarea unei rute ocolitoare şi reabilitarea porţiunii din drumul european E 85 care traversează municipiul se numără printre problemele importante ale municipalităţii.


Intră acum și în grupul de