Oficial: Primăria Suceava prezintă cele 10 proiecte inițiate de suceveni și care vor fi finanțate de la bugetul local în 2019


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a publicat rezultatul votului privind proiectele care vor fi finanțate de la bugetul local în anul 2019 și pentru care este alocată suma de un milion de euro.

Pentru prima dată, Primăria Suceava a realizat o consultare on line în pentru implementarea proiectului de buget participativ.

Astfel, sucevenii au putut să își înscrie proiectele pe site-ul dedicat acestui proiect, iar în urma analizei specialiștilor din Primărie au intrat în cursă 29 de proiecte din cele 43 înscrise.

Un număr de 14 proiecte nu au putut fi înscrise pentru că se suprapuneau cu proiecte aflate deja în derulare, cum sunt cele privind îmbunătățirea transportului public local, sau care nu sunt de competența municipiului întrucât nu este proprietar al respectivelor obiective care ar fi trebuit să fie modernizate.

După selecția proiectelor, municipalitatea a organizat un vot on line în cadrul căruia au fost stabilite proiectele care sunt susținute de cât mai mulți suceveni.

Proiectele care urmează să fie finanțate de la bugetul local vor costa, cumulat, un milion de euro, maxim 100.000 de euro de proiect, dar între proiectele selectate sunt și unele care au costuri mult mai mici, motiv pentru care există posibilitatea ca până la concurența cu suma de un milion de euro să fie aprobate și alte două sau trei proiecte, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi.



[democracy id=”5″]


Intră acum și în grupul de