Cei șapte primari din Asociația „Moldova se dezvoltă” s-au întâlnit la Iași. Ion Lungu: Am căzut de acord asupra proiectelor de Statut, Act Constitutiv și de model de HCL.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, după o întâlnire cu inițatorii Asociației „Moldova se dezvoltă” care s-a desfășurat la Iași că cei șapte primari au convenit asupra principalelor documente care vor sta la baza înființării asociației.

„Am căzut de acord cu proiectul Statutului, Actului Consitutiv și modelului Hotărârii de Consiliu local”, a spus Lungu.

Primarul a explicat că după înregistrarea denumirii la Ministerul Justitiei se vor propune, în Consliile locale, proiectele de hotărâre pentru aprobarea aderarii la asociație, aprobarea Statutului și Actului Constitutiv.

„Ne dorim ca până cel târziu la sfârșitul acestui trimestru să fim funcționali din punct de vedere juridic”, a spus Ion Lungu.

Primarii din municipiile Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au semnat, în 17 decembrie 2018, la sediul Primăriei Suceava un acord cadru pentru înființarea Asociației „Moldova se dezvoltă”. Obiectivul principal al acestei asociații este dezvoltarea regiunii prin realizarea în comun a unor proiecte de investiții în infrastructură și economie.(T.B.)


Intră acum și în grupul de