De Paşti, Bucovina va primi Lumina Învierii de la Mormântul Sfânt


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat joi, că a convenit cu ÎPS Pimen Suceveanul ca Lumina de Înviere să fie adusă în acest an de la Mormântul Sfânt, de către un sobor de preoţi, care vor beneficia de o cursă charter pusă la dispoziţie de CJ Suceava. Flutur a declarat, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va organiza în perioada 10-25 aprilie un program turistic intitulat „Paşti în Bucovina”, care va debuta cu Festivalul Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti şi va continua cu drumul ouălor încondeiate pe un traseu care străbate zona de nord-vest a judeţului, de la Fundu Moldovei, Breaza, Moldoviţa, Putna şi Brodina. Ulterior, pe perioada Săptămânii Patimilor, vor fi organizate concerte de cântece religioase în mănăstirile din zonă ale corurilor ţărăneşti, o prezentare a întregii palete a mâncărurilor de post şi totodată va fi amplasat în centrul municipiului Suceava un ou încondeiat uriaş, ca simbol al Paştelui la creştini, care ar putea să intre în Cartea Recordurilor.

De asemenea, în această perioadă, CJ Suceava doreşte ca împreună cu mănăstirile din judeţ să lanseze un proiect de plantare a copacilor în Bucovina. „Fiecare turist care vine în Bucovina poate să-şi planteze un copac, la Putna sau la Voroneţ, să-i pună o plăcuţă cu numele său, copac pe care apoi, să-l viziteze periodic”, a spus Flutur. Mai mult, în Săptămâna Luminată, la Rădăuţi va fi preparată o pască uriaşă, iar de Sf. Gheorghe, ocrotitorul municipiului Suceava, vor fi organizate diverse acţiuni şi va fi adus, de la Muzeul Naţional de Istorie, Steagul lui Ştefan cel Mare.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că pe parcursul celor două săptămâni vor fi organizate în tot judeţul, în special la mănăstiri, diferite acţiuni şi şi-a exprimat speranţa că în proiect se vor implica cât mai multe gospodării ţărăneşti, care să ofere găzduire turiştilor sosiţi în zonă. Flutur a mai precizat că acest concept urmează să fie promovat atât la Târgul de Turism de la Bucureşti, cât şi la Târgul de turism ce va fi organizat la Berlin.


Intră acum și în grupul de