E.ON Gaz Distribuţie vrea să investească în acest an 190 milioane lei


Intră acum și în grupul de

Anul trecut, investiţiile realizate de E.ON Gaz Distribuţie au totalizat aproximativ 184 milioane de lei, această sumă fiind destinată în principal reabilitării şi modernizării a peste 780 de kilometri de conducte din sistemul de distribuţie a gazelor naturale, precizează Compartimentul Relaţii Publice din cadrul companiei. Astfel, au fost înlocuiţi circa 380 de kilometri de conducte şi branşamente cu conducte noi de polietilenă cu o rezistenţă şi durată de viaţă superioară, iar alţi peste 400 de kilometri de conducte de oţel au fost protejate catodic. La aceştia se adaugă 122 de kilometri de conducte, reprezentând extinderi de reţele şi înfiinţări de noi distribuţii de gaze naturale.
Pentru acest an, E.ON Gaz Distribuţie a alocat un buget de investiţii de aproximativ 190 milioane lei, această sumă fiind destinată în cea mai mare parte pentru continuarea planurilor de reabilitare şi modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În acest an se doreşte reabilitarea şi modernizarea a cel puţin 650 de kilometri de conducte şi extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale cu circa 150 de kilometri.
„Regiunea Est, respectiv judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vaslui, nu a făcut excepţie de la politica de investiţii a E.ON Gaz Distribuţie.
În această regiune, anul trecut, compania noastră a realizat lucrări de extindere, respectiv, reabilitare şi modernizare de conducte şi branşamente pe o lungime de aproximativ 74 de kilometri de conducte şi branşamente, valoarea totală a investiţiilor realizate fiind de aproximativ 8 milioane de lei. În judeţele Iaşi, Bacău şi Botoşani, E.ON Gaz Distribuţie a modernizat anul trecut sistemul de distribuţie a gazelor naturale, prin înlocuirea de conducte şi branşamente în lungime de aproximativ 28 kilometri cu conducte noi din polietilenă, cu o rezistenţă şi durată de viaţă superioare. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la peste 3,5 milioane de lei.
Totodată, E.ON Gaz Distribuţie a realizat anul trecut protecţia catodică a circa 26,5 kilometri de conducte de distribuţie a gazelor naturale din localităţile Bîrlad – judeţul Vaslui, Dărmăneşti – judeţul Bacău şi Bucecea – judeţul Botoşani. Această soluţie tehnică modernă protejează conductele de oţel, conferindu-le siguranţă sporită în exploatare şi prelungeşte semnificativ durata de viaţă a acestora. Valoarea acestor investiţii depăşeşte 135 de mii de lei”, se precizează într-un comunicat al E.ON Gaz Distribuţie.
Extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale este un alt capitol important al politicii de investiţii a companiei E.ON Gaz Distribuţie. Pe parcursul anului trecut, în Regiunea Est a fost extinsă reţeaua de distribuţie pe o lungime de aproximativ 19 kilometri, valoarea investiţiilor fiind de peste 2,25 milioane de lei. Cele mai importante extinderi ale sistemului de distribuţie au fost realizate în judeţele Neamţ şi Iaşi.
Prin intermediul planurilor ambiţioase de investiţii pe care şi le propune şi în anii următori, E.ON Gaz Distribuţie îşi continuă strategia de dezvoltare, urmărind atingerea standardelor europene de siguranţă şi calitate a serviciilor şi în România.


Intră acum și în grupul de