Directorul executiv BRCT Suceava, Cezar Grozavu, la Formului Economic Europa-Ucraina de la Rzeszow-Polonia: Evenimentul s-a axat pe continuarea reformelor și modernizarii Ucrainei în condițiile posibilelor schimbări la vârful puterii politice de la Kiev


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava au participat în perioada 24 – 25 ianuarie 2019, la cea de-a 12-a ediție a Forumului Economic Europa – Ucraina, eveniment ce a avut loc în orașul Rzeszow – Jasionka din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă, acest Forum Economic reprezintă unul dintre evenimentele cheie realizate de Institutul pentru Studii Estice- Polonia, partener instituțional al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

„Tema principală a evenimentului a fost continuarea reformei și modernizării Ucrainei în situația posibilelor schimbări la vârful puterii politice în Kiev, ca urmare a alegerilor prezidențiale și parlamentare programate pentru anul 2019”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că la acest forum au participat peste 1.000 de persoane din Polonia, Ucraina și alte țări din Parteneriatul estic, UE și SUA, inclusiv membri guvernamentali, politicieni, oameni de afaceri, oficiali regionali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai consiliului de experți.

Potrivit documentului citat, în cadrul panelului de discuție “Cooperation in the Central and Eastern Europe – the Role of Regions in the Building of Mutual Relations”, Robert Cotuna, Expert Biroul de Investiții Private, a susținut o prezentare a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, evidențiind rolul și implicarea agenției în dezvoltarea parteneriatelor externe și implementarea proiectelor de cooperare internațională.

De asemenea, Cezar Grozavu, director executiv al BRCT Suceava, a reiterat în cadrul panelului importanța dezvoltării durabile a regiunilor de frontieră româno-ucrainene prin promovarea cooperării interregionale, interne și internaționale, dar și sprijinirea inițiativelor locale. (N.B.)


Intră acum și în grupul de