Rata de succes a firmelor de consultanţă din judeţ va fi înscrisă pe site-ul IMM-urilor sucevene


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur 3.02.09Reprezentanţii IMM-urilor sucevene au cerut autorităţilor judeţene să ia măsuri pentru combaterea crizei economice, a declarat joi, preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat într-o conferinţă de presă că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu oamenii de afaceri suceveni, aceştia s-au plâns de fiscalitate, de numărul mare de taxe, de birocraţie, de controale abuzive, apreciind că nu este normală practica stimulentelor financiare pentru aplicarea de amenzi şi exprimându-şi totodată preocuparea faţă de calitatea proiectelor realizate de firme sucevene.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, în judeţ funcţionează aproximativ 11.000 de firme mici şi mijlocii, din care 310 firme sunt de consultanţă. „Sunt foarte multe firme cu efecte puţine privind numărul de proiecte realizate şi depuse şi de proiecte admise”, a spus Flutur, menţionând că prin POR au fost depuse 33 de proiecte pentru întreprinderi mici şi mijlocii sucevene, din care doar 22 au fost admise. El a subliniat că atât el cât şi reprezentanţii oamenilor de afaceri doresc să analizeze calitatea proiectelor întocmite şi cauzele pentru care aceste proiecte sunt respinse. Preşedintele CJ Suceava a arătat că pentru încurajarea performanţei, pe site-ul asociaţiei întreprinderilor mici şi mijlocii sucevene va fi înscrisă rata de succes a fiecărei firme de consultanţă în parte.

Flutur a mai anunţat că problemele prezentate de oamenii de afaceri suceveni vor fi discutate vineri în cadrul unei întâlniri a conducerii CJ Suceava cu cei 11 parlamentari PD-L şi PSD de Suceava. El a spus că mediul de afaceri doreşte să fie stabilite măsuri de combatere a crizei economice, dar că vor trebui luate în discuţie şi adoptarea unei poziţii comune de susţinere a atragerii de fonduri în judeţ pentru finanţarea unor proiecte. „Vom discuta proiectul de buget pentru 2009 şi susţinerea pe proiecte, atât proiecte promovate de primării, Consiliul Judeţean şi instituţii descentralizate, în special în domeniul infrastructurii rutiere, protecţiei mediului, proiecte sociale sau de investiţii în învăţământ”, a conchis preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de