Municipalitatea suceveană nu a primit încă banii alocaţi prin HG în cursul anului trecut


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat joi nemulţumit de faptul că mai multe Hotărâri de Guvern emise în cursul anului trecut nu sunt respectate. El a explicat că una din aceste hotărâri prevede transferul unei suprafeţe de teren de şapte hectare, din care două de pădure, din apropierea Cetăţii de Scaun, de la RAPPS, în proprietatea municipalităţii care doreşte să amenajeze o zonă de agrement. „Nici până acum nu s-a făcut protocolul de predare-primire”, a spus Lungu, arătând că nu înţelege cum este posibil ca decizii ale Guvernului să nu fie respectate.

Edilul-şef a mai precizat că municipalitatea are de primit sume de bani alocate prin Hotărâri de Guvern, arătând că în baza acestor hotărâri au fost angajate lucrări, fiind vorba în special de investiţii în spaţii de învăţământ. „Sunt angajate lucrări, unele au fost şi finalizate şi vin constructorii pe capul nostru să le achităm facturile”, a menţionat Lungu. El a arătat că în cazul lucrărilor efectuate la trei grădiniţe, unde sumele erau mai mici, s-au plătit facturile din bugetul Primăriei, adăugând că municipalitatea mai trebuie să primească aproximativ 800.000 de lei.

Totodată, primarul de Suceava a mai adăugat că nu s-au făcut plăţi nici pe proiectul de extindere a reţelei de apă şi canal din municipiu, aprobat de Guvern în baza prevederilor OUG 7/2007 şi că din cele 1,1 milioane de lei prevăzute, s-au achitat 120.000 de lei. „Noi am plătit şi proiectarea şi cofinanţarea, dar nu am mai primit banii”, a mai spus Lungu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în judeţul Suceava sunt plăţi restante de 8 milioane de lei numai la proiecte promovate prin OUG 7/2007.


Intră acum și în grupul de