Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat epidemie de gripă la nivel național


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că e declarată epidemie de gripă la nivel național după ce au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 54.

„Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător. De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Din fericire această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare. Specialiștii spun că această situație se va menține și în luna februarie. Circulația virusului gripal este mai intensă în unele regiuni: sudul țării și focare în anumite regiuni”, a declarat Sorina Pintea.

Precizăm că luni, directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Alexandru Mircea Macovei, a precizat că în spital sunt internați șase pacienți cu gripă confirmată de tip A.

El a menționat că Spitalul Județean de Urgență Suceava a achiziționat 1200 de tablete Tamiflu de 75 mg pentru adulți și 100 de tablete Tamiflu 30 mg pentru copii, acesta fiind un medicament care tratează infecția virală.

Totodată, SJU Suceava a achiziționat și 300 de teste de depistare a virusului gripal. Aceste teste urmează să fie folosite în secțiile Boli Infecțioase și Pediatrie.

În județul Suceava a fost confirmat, în 23 ianuarie, un deces din cauza gripei al unui pacient în vârstă de 60 de ani cu afecțiuni cardiace și diabet, nevaccinat antigripal, care a murit în ziua de 20 ianuarie. Acesta fusese internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, secţia de anestezie-terapie intensivă și, deşi a primit tratament specific antiviral şi a fost intubat, starea generală a pacientului s-a deteriorat progresiv.


Intră acum și în grupul de