Aproape 300 de olimpici internaționali, naționali și județeni suceveni și profesorii îndrumători, premiați de CJ Suceava cu diplome și bani. Flutur: Județul Suceava este un izvor de performanță


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a organizat, joi, festivitatea de premiere a olimpicilor internaționali, naționali și județeni suceveni și a profesorilor îndrumători, cu premii în diplome și bani și a acordat titluri de excelență pentru 55 de unități școlare sucevene pentru rezultatele obținute.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că numărul mare de elevi olimpici suceveni arată că județul Suceava este un izvor de performanță.

„Dumneavoastră sunteți izvorul care anunță performanța de după”, a spus Flutur.

El a arătat că CJ Suceava a alocat o sumă de 110.000 de lei pentru aceste premii și că se acordă 302 premii pentru 268 de elevi, 31 de cadre didactice și trei echipe care au făcut performanță.

Potrivit hotărârii CJ Suceava, câștigătorii olimpiadelor internaționale primesc 10.000 de lei pentru medalia de aur, 7.500 de lei pentru medalia de argint și 5000 de lei pentru medalia de bronz, fiind astfel premiați cinci elevi suceveni care au obținut medalii la șase olimpiade.

Un număr de 86 de elevi care s-au clasat pe primele trei locuri de olimpiadele naționale (20 pe primul loc, 27 pe locul al doilea și 39 pe locul al treilea) au fost premiați cu câte 500 de lei pentru primul loc, 400 de lei pentru locul al doilea și 300 de lei pentru locul al treilea, iar 177 de elevi, câștigători ai primului loc la olimpiadele județene au primit câte 200 de lei.

Totodată, 31 de cadre didactice care au îndrumat elevii olimpici, au primit câte 3000 de lei pentru aur la olimpiade internaționale, 2000 de lei pentru bronz și 1000 de lei pentru medalia de bronz.

Astfel, elevul David Turtureanu de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost premiat pentru medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie și pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astrofizică, elevul Paul Rebenciuc de la CN „Ștefan cel Mare” pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astrofizică, Teodora Iuliana Juncu de la CN „Petru Rareș” pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de limba franceză, Valentin Eduard Dumitrescul  de la CN „Ștefan cel Mare” pentru medalia de bronz la  Turneul Internaţional de Informatică Shumen și Anamaria Aioanei  de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret pentru medalia de bronz la Olimpiada Internațională a Elenismului.

Elevii premiați au salutat inițiativa Consiliului Județean Suceava de a oferi recompense pentru munca lor și și-au exprimat încrederea că acest mod de încurajare va continua și în anii următori.

Unul dintre profesorii premiați, Sorin Golda, a arătat că este o performanță că județul Suceava a ajuns în top 10 la nivel național în ceea ce privește rezultatele obținute.

„Anul acesta, Consiliul Județean și președintele Flutur s-au gândit și la noi, cei care aducem un aport, poate nevăzut, pentru județ”, a spus Golda. (T.B.)

Consiliul Județean Suceava premiază elevii cu merite deosebite

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 31. Januar 2019

Intră acum și în grupul de