Flutur, către sutele de elevi olimpici suceveni: O spun cu amar în suflet că puține modele sunt acum în societatea românească. Sper că dumneavoastră veți deveni modele de urmat și veți contribui la modernizarea adevărată a țării


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis joi, cu prilejul premierii a aproape 300 de elevi olimpici suceveni că îi felicită pentru rezultatele obținute și că speră că ei vor contribui la modernizarea adevărată a țării.

„Vreau să vă felicit. Sper și îmi exprim nădejdea că veți fi cei care veți contribui la modernizarea adevărată a țării”, a spus Flutur.

El le-a transmis că Uniunea Europeană în programul financiar viitor, 2021-2027 are cinci direcții de dezvoltare, iar primul este dezvoltarea inteligentă.

„Dumneavoastră asta faceți. Ne-ați arătat și ne arătați că puteți să fiți oameni de bază în dezvoltarea inteligentă. Asta înseamnă să fii câștigător într-o competiție și România este în competiție cu alte țări din UE și din întreaga lume”, a spus președintele Flutur arătând că trebuie să se răspundă acestor provocări.

El consideră că acesta este unul dintre motivele pentru care societatea are nevoie de acești tineri olimpici și că este nevoie și de modele de urmat.

„Și dumneavoastră aveți nevoie de modele. Știu, și o spun cu amar în suflet: puține modele arată societatea românească astăzi. Eu m-aș referi la lipsa de modele politice, să ai la ce te raporta ca să înveți ceva, dar sper că dumneavoastră veți deveni modele de urmat”, a spus președintele Flutur.

El a explicat că din acest motiv Consiliul Județean Suceava încearcă această stimulare pentru performanțale din competițiile școlare.

Aproape 300 de elevi olimpici suceveni și cadre didactice au primit, joi, diplome și sume de bani în cadrul unei festivități organizate de Consiliul Județean Suceava care a alocat pentru aceste premieri 110.000 de lei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de