Flutur propune ca Transgaz să realizeze 80 de km de conductă magistrală de gaz natural pe lângă magistrala Pojorâta-Vatra Dornei, dar și racordarea la rețea a 50 de localități: Doar 30 la sută din populația județului este racordată și sper ca în următorii doi ani să se dubleze


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că unul dintre amenamentele solicitate la bugetul de stat pentru anul 2019 se referă la distribuția de gaz natural în județul Suceava mai ales că Transgaz a transmis conducerii CJ Suceava o adresă în care anunță intenții de extindere a rețelelor.

Astfel, potrivit lui Flutur, se propune realizarea a încă 80 de kilometri de magistrale de gaz natural finanțate de Transgaz pe lângă magistrala Pojorâta-Vatra Dornei.

„E vorba de magistrala Păltinoasa-Cacica-Vicovu de Sus, magistrala Suceava-Salcea-Liteni spre Dolhasca, magistrala Cacica-Pârtești-Comănești-Todirești-Dărmănești, magistrala Berchișești-Drăgoșiești-Liteni Moara-Suceava și magistrala Vatra Dornei-Dorna Candreni-Poiana Stampei”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că s-a cerut finanțare și pentru realizarea distribuției de gaz natural în 50 de localități sucevene mai ales că există fonduri în acest sens conform Legii off-shore.

„Acum licitațiile pentru distribuție se pot face la primării. Am cerut racordare pentru 50 de localități cu 80.000 de locuitori la gaz metan”, a spus Flutur.

El a subliniat că prin județ trec magistrale de gaz natural pe la Drăgușeni, Forăști, Vadu Moldovei și nu e nimeni racordat.

„Noi putem să ne racordăm și am cerut acest lucru. Doar 30 la sută din populația județului este racordată la gaz metan și eu sper că în următorii doi ani putem dubla. Legea off-shore permite finanțarea acestor distribuții de gaz metan”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de