175 de locuri de parcare vor fi create în zona ANL Metro. În noul cartier de tineri se va ridica și un bloc turn cu parcare subterană

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovshi a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că în zona ANL Metro vor fi create 175 de locuri de parcare și se vor realiza lucrări de asfaltare a străzii Pictor Șerban Rusu Arbore, de amenajare a trotuarelor și a spațiilor verzi. Totodată, în zonă va fi construit un nou bloc ANL, de zece etaje, ce va avea parcare subterană.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că în momentul de față, în zona ANL Metro sunt 160 de locuințe pentru tineri, dintre care 80 au fost date în folosință la sfârșitul anului trecut, iar alte 40 de locuințe sunt sociale.

„Sunt 200 de locuințe în zona ANL și avem propunerea pentru un nou bloc în zonă, chiar în spatele acelui peco. A fost în dezbatere publică, suntem la faza de obținere a avizelor”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că acest bloc va fi de tip turn, cu parcare subterană, având subsol 1, subsol 2, parter și nouă etaje.

Viceprimarul Sucevei a subliniat că Primăria a solicitat ANL-ului ca noul bloc să fie cu parcare subterană întrucât va fi o zonă destul de aglomerată.

De asemenea, Lucian Harșovschi a spus că proiectul pentru parcările din zona ANL Metro a fost finalizat și că în total vor fi 203 de locuri de parcare.

Astfel, pe lângă cele 28 de locuri de parcare existente, vor mai fi create 175 de locuri de parcare, adică un loc de parcare pentru fiecare locuință din zonă.

În ceea ce privește sistematizarea totală a zonei, viceprimarul Sucevei a spus că valoarea investiției este de 1.691.100 lei, dar această sumă este defalcată astfel: alee acces auto – 450.000 de lei, parcări – 364.000 de lei, parcare mare de 47 de locuri în zona spațiului de joacă – 190.000 de lei, trotuare perimetrale în jurul blocurilor – 202.000 lei, spații verzi, gazonare, însămânțare, arbuști – 86.000 lei, reparații locale – 400.000 lei.

„O parte din lucrări o vom putea face pe programul de reparații, pentru un covor asfaltic nou și partea de gazonare, restul trebuie făcut în baza unei lucrări de investiții, în baza unei licitații, pe care o vom ține imediat cum vom avea aprobat bugetul”, a menționat viceprimarul Harșovschi.

(M.T.)