Directoarea Şcolii nr. 4 din Câmpulung a fost suspendat de IŞJ


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorul Şcolii Generale Nr. 4 din Câmpulung Moldovenesc, Tudoriţa Rotaru, a fost suspendat din funcţie de către IŞJ Suceava, întrucât are pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc un dosar penal pentru “abuz în serviciu contra intereselor personale şi fals material”. „Dosarul a fost înaintat Judecătoriei şi, conform legii, ea poate fi suspendată”, a declarat şeful IŞJ Suceava, cu precizarea că funcţia este ocupată cu titlu de interimar de către profesorul de matematică Cezar Carp.

Precizăm că Tudoriţa Rotaru a fost dată în judecată de paznicul Florin Lipan, angajat la şcoală din 18 ianuarie 2005, pe perioadă nedeterminată, pentru că l-ar fi destituit ilegal din funcţie, fiind judecată pentru “abuz în serviciu contra intereselor personale şi fals material”. Potrivit plângerii înaintate de paznic Tribunalului la data de 31 august 2006, Rotaru Tudoriţa Floricica, ce nu era director „cu acte în regulă” la acea vreme, respectiv cu decizie de numire, ar fi determinat-o pe secretara Mihaela Piticar să menţioneze în carnetul lui de muncă că şi-a dat demisia şi l-a semnat în fals pe directorul de atunci.

Instanţa a admis acţiunea paznicului, dispunând, până la judecarea acţiunii, reîncadrarea sa în postul de paznic la şcoală şi plata salariilor din perioada respectivă.

Tudoriţa Rotaru este scoasă de sub urmărire penală pe 7 aprilie 2008, printr-o ordonanţă a parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi primeşte o sancţiune cu caracter administrativ, fiind amendată cu 400 lei.
Paznicul Florin Lipan a făcut recurs împotriva sentinţei respective, iar Tribunalul i-a admis recursul şi a declarat redeschiderea urmării penale, casând în totalitate prima sentinţă.
Şi secretara şcolii a fost dată în judecată de paznic, ea primind tot o sancţiune administrativă iniţial. În ce o priveşte pe aceasta, Curtea a menţinut prima sentinţă.
„Pentru secretară s-a hotărât neînceperea urmăririi, astfel că aceasta nu va fi concediată”, a mai precizat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de