Şase din cele nouă posturi de medic scoase la concurs în 2018 de Spitalul Gura Humorului au fost ocupate, iar în acest an sunt scoase la concurs cele 3 posturi rămase vacante


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului orăşenesc Gura Humorului, Cornel Vieru, a declarat pentru NewsBucovina că acoperirea cu personal medical în acest spital, raportată la normativele în vigoare, este de 70 la sută.

El a spus că în cursul anului 2018 au fost scoase la concurs 9 posturi de medic specialist, din care 6 posturi au fost ocupate, respectiv un post de medic specialist reumatologie, un post de medic specialist chirurgie generala, un post de medic specialist gastroenterologe, un post de medic specialist urologie, un post de medic specialist endocrinologie şi un post de medic specialist dermato-venerologie.

Vieru a menţionat că anul trecut au mai fost scoase la concurs şi ocupate 9 posturi de asistent medical şi 4 posturi de îngrijitoare.

El a subliniat că în anul 2019 urmează să fie scoase la concurs un post de medic specialist în specialitatea medicina de urgenţă, un post de medic specialist chirurgie generală şi un post de medic specialist în specialitatea recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie. “Medicul nostru rezident în specialitatea anestezie şi terapie intensivă termină anul acesta rezidenţiatul şi ne-a comunicat că se va prezenta la post”, a mai declarat Vieru.

Managerul Spitalului orăşenesc Gura Humorului a menţionat că unitatea spitalicească a încheiat anul 2018 din punct de vedere financiar  în conformitate cu bugetul aprobat, cheltuielile fiind la nivelul veniturilor, iar procentul salariilor din bugetul pentru anul 2018 a fost de 77 la sută.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de